Esti Kornélia

Herpesz

Tegnap este már valami kellemetlenséget éreztem a hüvelyem bejáratánál. Viszketett is, de nem nagyon. A bal oldalon volt, és bizonyos mozdulatoknál fájt.

Csak nem megint a herpesz?

Két évvel ezelőtt sajnos elkaptam egy nemi érintkezés során. Nem közösülés volt. Mégis meglett a baj. Elmentem nőgyógyászhoz, kaptam gyógyszert, kenőcsöt. Kb. 7 nap alatt elmúlt minden tünetem. Az orvos azonban felhívta arra a figyelmemet, hogy bármikor előjöhet ez a betegség, mert a vírus a szervezetemben van, és már nem szabadulok meg tőle. Passzív állapotban van, és ki tudja milyen okból, egyszer csak aktiválódhat. – nem olyan, mint egy scifi? Vagy egy horror? Nyolcadik utas a halál. Nyolcadik utas a szervezetemben: a herpeszvírus.

Ma délután elmentem a Gyógyír Kft-be, hogy időpontot kérjek a nőgyógyászhoz. Két hét múlva kaptam volna csak. Röviden elmondtam az ablaknál ülő hölgynek, hogy mi a problémám, és az ügy nem igazán tűr halasztást. Erre felsorolta, hogy nincs sürgős eset, illetve csak három: 1. kismama vagyok (nem vagyok) 2. vérzés (nem vérzek) 3. 72 órás tabletta (erre sincs szükségem). A két hetet nem tudom megvárni. Dolgavégezetlen távolztam.

Mi legyen? Mehetek magánorvoshoz. Ötezer? Nyolcezer? Tízezer Forint? Talán holnap megpróbálom megint, és majd rámenősebb leszek.

Aztán haza kellett jönnöm, és elmondani a páromnak. Hát nem egy kellemes beszélgetés ez. Mert nem tehetek róla, ha kiújult a herpeszem, viszont a gyanú máris árnyékba von: talán megcsaltam őt. De nem csaltam meg, boldog vagyok vele, eszembe sem jutna.

Elmondtam neki a lehető legyegyszerűbb módon. Megölelt, és mondta, ne aggódjak. Nagyon jólesett! Persze tudja, hogy volt ez a herpesz-ügyem.

Hű, de utálatos ez az egész! Most hogyan feküdjünk le egymással?

Van még tavalyelőttről Virolex krémem. Azt használom. Vitaminokat is venni fogok.

És közben mérgelődöm, és szomorú vagyok.

Címkék:

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!